Om Trygjollen

/Om Trygjollen
Om Trygjollen2017-09-14T19:22:26+00:00

Formål.
En af Sejlklubbens værdier lyder således: Vi vil fremme sikkerhed til søs – godt sømandskab skal være kendetegnende for PSKs medlemmer.
Et af de vigtigste aktiver i PSKs sikkerhedsberedskab, er Trygjollen, som er en gave fra Tryg-Fonden og den ejes af Præstø Sejlklub.
Trygjollen deltager i Præstø Sejlklubs arrangementer efter behov og den kan bruges til store og små rednings-operationer.

Trygjolleudvalget planlægger selv bådens indsats som tryghedsskabende element.
På anmodning fra sejlklubbens afdelinger skal Trygjolleudvalget så vidt det er muligt være til rådighed med båden ved klubbens arrangementer på eller ved Præstø Fjord.
I forbindelse med andre (eksterne) arrangementer på eller ved Præstø Fjord skal Trygjolleudvalget tilstræbe at bemande båden, så den som tryghedsskabende element om nødvendigt kan være til rådighed for arrangementet.
Båden skal ikke fungere som følgebåd, men kan være et supplement til arrangementets egne følgebåde. Båden skal til enhver tid kunne frigøres fra et arrangement, hvis føreren vurderer, at dens tilstedeværelse kan være til større gavn andetsteds.

Det er Trygjolleudvalgets opgave at sejle båden og klare den daglige vedligeholdelse. Når båden er let, skal den være bemandet med mindst to personer, som skal være medlem af Trygjolleudvalget og i besiddelse af mindst førstehjælp/hjertestarter kursus, duelighedsbevis og VHF/DSC-certifikat.
Når jollen ikke er i brug, skal den opbevares på jollevogn i et aflåst rum. Som det ses på billedet er der direkte adgang til slæbestedet og trygjollen kan derfor hurtigt være i vandet og klar til indsats. Der føres logbog over opgaver, vedligeholdelse og reparationer mv.
Generelt skal båden ved sin tilstedeværelse skabe tryghed på vandet i og omkring Præstø Fjord. Båden og dens besætning er ikke en egentlig redningsbåd eller et redningsmandskab, men båden skal og kan, når den er bemandet, efter behov yde hjælp og bistand til personer, som sejler, svømmer, ror, surfer, bader mv.
Båden indgår i det frivillige maritime beredskab, hvilket betyder, at båden og dens besætning, når det er muligt, står til rådighed for politiet og SOK fx ved eftersøgninger og lokalisering af nødstedte på Præstø Fjord samt i det kystnære farvand øst for Feddet.
Det er i det enkelte tilfælde alene Tryg-jollens besætning, der – blandt andet under hensyntagen til de aktuelle vejrforhold – afgør, om båden kan deltage i løsningen af den aktuelle opgave.

events

december 2018
M T O T F L S
« nov    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31